Witam. Pany potrzebuje pomocy. Wiem ze tak ciezko mega ocenic ale podpowiedzcie na co zwrocic uwage i czy w ogole warto sie ruszac po samych zdjeciach... Mam jutro jechac ogladac turbo k04 oryginal i niby jezdzily do konca ale z tego co widze po jednym wirniku to chyba nie bardzo... wiem ze jak je wezme to odrazu poleca na przeglad i ewentulna reg. ale nie chce sie wkopac szczegolnie ze strona goraca bo jak wiadomo... Na co dokladnie patrzec tzn czy jest jakies szczegolne miejsce gdzie szukac pekniec?? tak to wyglada moze cos po samych fotach sie uda zgadnac...
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Jedna z nich z jakiegoś powodu miała rozkręconą zimną stronę.
Skoro WG są też odkręcone to możesz uznać że obie miały odkręcone strony zimne.
Licz się z regeneracją prawej i lewej.
Dobra jade dzis po to w takim razie. Powiedzcie komu to wyslac aby ogarnal je za rozsadne €?? I bylo pewne bo z jednym panem juz nie chce mi sie walczyc.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Dogadaj z sid cene cor !!!! Bo nie wierze ze ktos to zrobi dobrze za jakies drobne pieniadze... a tu strzelisz kolo 3 tys ale bedziesz szczesliwy .. moje zdanie
Papol pisze:Dogadaj z sid cene cor !!!! Bo nie wierze ze ktos to zrobi dobrze za jakies drobne pieniadze... a tu strzelisz kolo 3 tys ale bedziesz szczesliwy .. moje zdanie
+1
moim zdaniem nowe cory i masz nowe turba praktycznie, to bym Ci radzil osobiscie :)
Ok w takim razie tak zrobie. Niestety po turbo jade w sobote z rana bo chlopa nie ma na chacie pracuje na wyjazdach. Jeszcze jak by mogl ktos tak doslownie lopatologicznie mi wyjasnic co do tych pekniec. Jezeli sa to widac je golym okiem? Czy jest jakis margines ze mozna ewentulanie brac jezeli je dostrzege ale beda prawiem nie widoczne?? Na co zwrocic uwage albo dokladnie jakie miejsce? Sorrki z gory za takie pytania ale 1 raz jade sam ogladac turbo. Pozdrawiam i dzieki jeszczeraz.
Sid daj znac na Pw jak wyglada sprawa z Corasami. Cena, grawancja itp.
Jak nie widzisz pekniec to swietna wiadomosc... jak sa minimalne ale tylko przy lopatkach wg to tez do jazdy spokojnie... zle jest jak pekniecie idzie juz w kanal wylotowy czli tam gdzie masz wir ik duzy... na tych foto widac ze gorace sa ok... co do core to jedyne sluszne wyjscie bo kasy wtopisz jeszcze spofo zanim wyjedziesz a przynajmniej tu bedziesz spokojny ..
Jak bedzie z nimi ok to i Corasy juz mam nagrane ori Borg. Czyli ogladac na zewnatrz jak i w srodku muszle od goracej stronyi szukac najmniejszych pekniec, wiec zobaczymy co z tego bedzie.
Za cenę tych k04 + rdzenie pewnie możesz mieć jakieś hybrydy k04 .
Firmy regenerujące przeważnie mają dużo muszli k04 rs6 .
W moim przypadku różnica w tym czy dał bym stare muszle czy nie to było 300zł.
W innym temacie widziałem że szukasz dolotów więc kasa za wyspawanie dolotów pod ori k04 a hybrydy podobna .
Tyle tylko że kupując k04 które pokazałeś + rdzenie masz ten zestaw dosłownie natychmiast a w przypadku firmy regenerującej może to się trochę wydłużyć w zależności od tego co se wymyślisz .
Mik nie mam zamiaru nic wymyslac ma byc normalne k04 z ori srodkiem najlepeij i tyle. Moze to albo ktos zregenerowac albo jak pisali wstawie ori srodki jezeli z muszlami bedzie wszystko ok. Wymyslilem k03 hybryde i teraz musze szukac innego turba.
[ Dodano: 2016-04-24, 18:54 ]
Wiec byłem wczoraj po te turbo. Oglądałem chwile pogadałem z Sidem i mechanikiem i podjąłem decyzje ze zabieram. Dziś miałem chwile więcej czasu i porządnie je po oglądałem. Znalazłem tylko jedno pękniecie(jeżeli można to tak nazwać) widoczne na ostatnim zdjeciu na wlocie od strony kolektora. Reszta, cała po za tym jak było widać wirnik strony zimnej. Myślę ze jako baza do wsadzenia Borg środku jest Dobra?! Zaraz po ich kupnie zadzwonił do mnie człowiek który robił mi hybrydy(bardzo miły gest z jego strony) i powiedział ze jeżeli jestem zainteresowany to możemy zrobic tak ze wezmie ta hybryde którą robił i za mała doplatą wyśle mi k04 oryginał... Twierdzi ze również są nie popękane i śmiało będą długo smigać. Zregenerował je i czekam na paczkę. Więc teraz mam 2 komplety i albo zostawię jeden na zapas albo jak nie będzie potrzeby to będą na sprzedaż. Tak to wyglada:
i Rysa: