Filtr Paliwa

Moderatorzy: buba, Mod-Team

alexpks
Kontakt:

Filtr Paliwa

Post autor: alexpks »

No właśnie, tak jak w temacie, chodzi o filtr paliwa. Kupiłem i chciałem wymienić, szukałem intensywnie ale nie znalazłem, ponoć słyszałem że jest w jakimś koszyku czy coś.. Czy chodzi o ten fragment baku na samym końcu auta z taką metalową osłonką? ją trzeba zdjąć? Czy błądzę i jest to jeszcze gdzie indziej? Dzięki za pomoc z góry ;)

Samochód: Audi S4 2.7 biturbo 1998r.
Awatar użytkownika
mogi90

Post autor: mogi90 »

widac go przy tylnim prawym kole (patrzac do kierunku jazdy) ja osobiscie walcze z tym bo odkrecilem srube od dolu ale z drugiej strony go trzyma i nie wiem jak to zyciagnac. Musza koledzy pomoc :lol:
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

od spodu, po prawej stronie przy zbiorniku paliwa. trochę się namęczysz żeby go wyjąć bo dojście jest strasznie kiepskie
alexpks
Kontakt:

Ale trzeba ściągać nadkola czy coś? Generalnie widać go bez żadnego odkręcania czegokolwiek? Kurde chyba z pół godziny się kręciłem przy tym na podniesionym lewarku i nie zauważyłem.
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

alexpks
Kontakt:

Dzięki Roos. Już wszystko wiem :)
Warmooz

Post autor: Warmooz »

Podepnę się, którym sposobem wymienialiście filtr u siebie? Opuszczaliście bak czy wyciągaliście na chama filtr z tej obejmy bez ruszania zbiornika paliwa? Czy może rozcinaliście obejmę? Wczoraj tam patrzyłem i mam wrażenie że samo wyszarpanie filtra w dół nic nie da bo górny przewód paliwowy nie przejdzie przez tą plastikową obejmę? Z kolei jak rozetnę ten plastik to filtr nie będzie miał się później czego trzymać? Oświećcie mnie proszę bo chcę to szybko na dniach załatwić bez zbędnych nerwów :)
ODPOWIEDZ